Blog

Fényvédelem

Fényvédelem

Amit a fényvédelemről tudni érdemes

Az UV sugárzás a nap legnagyobb energiájú sugártartománya. Nélkülözhetetlen hatásai mellett ártalmas következményei is lehetnek, ha nem használunk fényvédőt. Rövid idővel a napozás, szoláriumozás után, illetve évek, évtizedek múlva számolhatunk a napfénykárosodás tüneteivel. Az UV sugárzás hat a bőr genetikai öregedési folyamatára. Fokozza a rugalmas rostok károsodását, az elasztin rostok töréséhez vezet és így kialakulnak a ráncok. Az UV sugarak sejtkárosító hatása miatt növekszik a bőrrák kialakulásának a kockázata.

Az UVA sugarak okozzák a fényöregedést, napallergiát, bőrrák kialakulását, melanomát. A bőrnek nincs természetes védelmi funkciója ellene.

Az UVB sugarak a napégésért felelősek. A bőrnek van természetes védelmi funkciója. A bőr csak az UVB sugárzás ellen védi magát azáltal, hogy a hámréteg az UVB sugarak 80%-át blokkolja.

Az UVA/UVB sugarak nemcsak a bőr felszínén, hanem a bőr mélyebb rétegeiben is károkat okoznak, bontják a kollagént, elasztint és más fontos proteineket. Gyorsítják az öregedést és hiperpigmentációt okoznak.

Egy jó fényvédő attól lesz jó, hogy széles spektrumú védelmet biztosít, azaz egyszerre véd az UVA/ UVB sugarak ellen. Ezért fontos a Prevention + napi hidratáló beépített fényvédelemmel terméket használni, hiszen segít csökkenteni az arcon megjelenő rozáceát és az aknét is. Az Image Skincare palettáján és a kozmetikában mindegyik bőrtípusnak megfelelő termék megtalálható száraz/dehidratált bőrre SPF 30+, zsíros bőrre SPF 32+ mikroszivacs technológiával szívja fel a bőrfelszínéről a faggyút, így tartva matton. Akik imádják a BB/CC krémet nekik a színezett hidratálós fényvédőt ajánlom.

 

Hogyan használd a fényvédőket?

  • a megtisztított bőrre vidd fel
  • fontos, hogy csak megfelelő mennyiségben (2mg/cm2)alkalmazva tudja kifejteni a hatását. Sajnos az a tapasztalat, hogy a megfelelő mennyiségnek csak a felét-harmadát használják az emberek
  • a fizikai fényvédők azonnal kifejtik hatásukat, mivel visszaverik vagy megtörik a fényt
  • a kémiai fényvédők, abszorpció elvén működnek, tehát elnyelik a fényt, a fényvédő hatás kialakulásához minimum 20 perc szükséges
  • javasolt bőrünket 2-3 óránként újra bekenni, vízben tartózkodás után pedig mindenképp kenjük újra

A hozzászólási lehetőség jelenleg zárolva van.