Blog

Mik azok az enzimek?

A kozmetikai gyakorlat során számos kezelésnél használunk enzimeket. Jótékony hatásuk már régóta bizonyított, és a tudomány fejlődésével egyre nagyobb szerepet kapnak a szépségápolásban. Annak megértéséhez, hogy mikor milyen enzimeket használunk a kozmetikai kezelésekhez, fontos, hogy megismerkedjünk kicsit felépítésükkel, és a kozmetikai kezeléseknél legelterjedtebb enzimek működésével és gyakorlati felhasználásukkal.

Az enzimek az élő sejt által termelt különleges fehérjemolekulák. Olyan anyagok, melyek képesek felgyorsítani egyes biológiai folyamatokat, míg ők maguk nem használódnak el a folyamatban. Ez az információ kulcsfontosságú, hiszen ahol ez ellenkezőleg történik, ott hőtermelődéssel kellene számolnunk. Az enzimek képesek a folyamatok felgyorsítására, anélkül, hogy nem kívánatos hőt termelnének.
Ha jobban belegondolunk bizonyos iparágakban ez egy rendkívül fontos tulajdonság. Az élelmiszeriparban többek közt szerepet játszanak a húsok puhulási folyamatainál, borok és sajtok előállításánál, hiszen azok aromáját nem befolyásolják.

Nos ez az előnyös tulajdonságuk előszeretettel alkalmazható a szépségiparban is. Így a bőrápolási termékek előnyös változást idézhetnek elő, anélkül, hogy gyulladást okoznának.
Az enzimek további meglepő dolgokra képesek: felgyorsítják az elhalt hámsejtek leválását, gyorsítják a sejtciklust, képesek a szabadgyökök megkötésére és csökkentik az oxidatxív stressz hatásait. Mindezt gyulladásos mellékhatások nélkül.

A kezeléseket megelőző peelingek egyik nagy csoportját képezik a biológiai (enzimes) peelingek. A biológiai peelingek legelterjedtebb enzim hatóanyagai például a papain, ami a papayában található, a tök, mangó és talán a legszélesebb körben felhasznált enzim a bromélián, amely az ananász egyik alkotórésze. Ezek mind fehérjebontó folyamatokat indítanak el a bőr felületén, aminek hatására a bőr szarurétegét kíméletesen tudjuk eltávolítani. Aknés, szeborreás és érzékeny bőröknél is elterjedt a használatuk.

A Skincare Studio-ban elérhető enzimes peelingek:

I Peel Ormedic Lift: Tök, ananász, papaya és mangó gyümölcs enzimek és peptidek egy bit aloe vera alapban: ez a nem kémiai peleing kiegyensúlyozza, regenerálja és helyreállítja a bőrt, míg a fekete nadálytő őssejt technológia feltöltik a bőr őssejtjeit, segítve a bőr fiatalságának megtartását.

I Peel Signature Facelift: A legismertebb eredményorientált kezelésünk C-vitamint, hidroxidsavakat és enzimeket alkalmaz a sejtmegújulás gyorsítására. Az új technológiás Centella őssejtek támogatják a kipirosodásra hajlamos bőrt: a növényi méregtelenítő és energetizáló komplex pedig látható eredményeket hoz már egy kezelés alatt.

De egy szó mint száz, ha otthonra is szüksége van egy jó adag hidratálásra, egyenesen nyúljon valamelyik enzimmel teli “finomságunkhoz” az Ageless Totál Resurfacing Maszkhoz vagy a Vital-C Enzyme Maszkhoz és gyönyörködjön a ragyogó és fiatalos bőrben.

A hozzászólási lehetőség jelenleg zárolva van.