Blog

Őssejtek

Őssejtek

Az őssejtek azok, amelyek védik a bőr sejtjeinek élettartalmát, vitalítását, fokozzák a regenerálódását, késleltetik az öregedési folyamatokat, ezáltal fiatalosan tartják a bőrt. Az őssejtek fenntartják a sejtek egyensúlyát, revitalizálják az epidermisz és dermisz sejteket és ezzel megelőzik a DNS további károsodását. Csökkentik a gyulladásokat, harcolnak az öregedés ellen, harcolnak az UV fény okozta károk ellen, az erekre is hatnak, gátolja a kóros melanin képződést, nyugtatja az irritált bőrt.

Az emberi bőrben is találhatók őssejtek, ám aktivitásuk az életkor előrehaladtával csökken, a bőr pedig veszít feszességéből. Az őssejtek funkciója ugyanis a javítás, megújulás, kevésbé aktív állapotban azonban nem tudják ezt ellátni, és bőrünk látványra is szürkésebbnek, petyhüdtebbnek tűnik.

Amikor speciálisan bőrápolási készítményekben manapság használt őssejtekről van szó, egyáltalán nem embrionális vagy humán eredetű őssejtekről beszélünk. A bőrápolási szakértők növényi eredetű őssejteket építenek a bőrápoló szerekbe, speciális peptidekkel párosítva, melyek így együtt elképesztően jó öregedés gátló és bőrvédő hatást tudnak kifejteni. Az Image 15 féle őssejtet használ, pl.: alma, argán, szőlő, orgona, echinacea.

Miért pont növényi őssejteket alkalmaznak az emberi bőrre?
Az őssejteknek több típusa van: az ún. totipotensek bármely szerv, sejt, szövet létrehozására képesek, a pluripotensek egy-egy szerv sejtjeit tudják újrateremteni, a multipotensek sejtek és szövetek létrehozására képesek, az unipotensek pedig már csak egyféle sejt képzését tudják. A növények osztódó sejtjei azonban omnipotensek, vagyis mindenféle sejt képzésére alkalmasak, így az emberi bőr saját őssejtjeit is kedvezően tudják befolyásolni.

Ha olyan hatékony öregedésgátló terméket keresel, mely korrigálja a hibákat, megelőzi az öregedést és táplálja a bőrt, akkor célba értél, mert a the MAX termékek a legjobb megoldás!

A hozzászólási lehetőség jelenleg zárolva van.