Blog

Peptidek

Peptidek

Mik azok a peptidek?

A peptidek meghatározott sorrendben összekapcsolódó aminosavak. A rövidebb láncokat mesterségesen is elő tudják állítani. Ezek kerülnek általában a folyékony peptidnek nevezett készítményekbe is. Ezeket elvileg sok mindenre lehet használni a rákmegelőzéstől a barnulás gyorsításáig. Felhasználásuk igen széles körű, mivel fehérjévé alakulnak, ugyanannyira elterjedtek a sport illetve étkezési rutinban, mint a bőrápolásban.

 

Peptidek az orvostudományban: Hogyan dolgoznak a peptidek?

Az öregedés során a különböző szervek és rendszerek kölcsönhatásában szabálytalanságok keletkeznek, amely az immunrendszer és önszabályozás gyengüléséhez vezet.
A peptidek minden ilyen esetben kifejtik jótékony hatásukat, „beavatkozva” a hibás sejtműködés, és az öregedés folyamatában bekövetkezett degeneratív állapot megváltoztatásába.
A peptidek összekötődnek a megfelelő gének pontosan meghatározott részeivel, előidézve a DNS molekulák kibontását és a bennük lévő adatok leolvasását. Szétcsavarja a DNS-t, leolvassa, letisztítja a hibás kódokat. Így jön létre a szövetek korrekciója, azaz a rendellenesség nélküli sejtosztódás.
Leegyszerűsítve: építőanyagot szállítanak a sejteknek, illetve belsőleg alkalmazva megváltoztatják a hibás funkciókat is.
A peptideket pótolni lehet! A peptideket bármilyen korban célszerű használni az anyagcsere folyamatok normális szinttartásához, a megelőzéshez és különböző betegségek gyógyításához, a súlyos betegségek, sérülések, műtétek utáni rehabilitációnál, a szervezet öregedési folyamatának lassításához.

 

Peptidek a kozmetikumokban: Mik a hatásai?

A krémekben található peptidek serkentik a bőr kollagéntermelését. A peptideknek köszönhetően megindul a sejtekben az aktív fehérjeszintézis. Ez a folyamat a kulcsa a korral járó változások szabályozásának, ugyanis minél „öregebb” egy sejt, annál „rosszabbul” működik a fehérjeszintézise.
Sejtszinten javítják az anyagcsere folyamatot, ami a szövetek és szervek olyan mértékű megújulásához vezet, mint amilyennel egy fiatal és egészséges szervezet rendelkezik. Ezért a peptidek rendszeres használata jelentősen lassítja az öregedés folyamatát.
Leegyszerűsítve: Amikor a bőrünkre peptideket kenünk, úgymond „becsapjuk” a rendszert, és arra ösztönözzük a bőrt, hogy kollagént termeljen.

Ezért helyezem előtérbe a the MAX termékcsaládot, hiszen rendkívül sok peptidet tartalmaz, melyet a tavasz-nyári szezonban is nyugodt szívvel használhatnak a kedves vendégeim.

A hozzászólási lehetőség jelenleg zárolva van.