Carbon Peeling kezelés

A kezelés forradalmi újdonság a szépségápolásban.

Carbon Peeling kezelés

Bőrmegújítás, pigment foltok kezelése, bőrfeszesítés és pórusösszehúzás, gyulladásos területek kezelése egy innovatív módszer segítségével. Kifejezetten hatékony zsíros bőr esetén, a mitesszeres bőrre, a tág pórusokra. Ajánlott a hámlasztás céljára, a kollagén termelődésének fokozására. Azonnal friss megjelenést biztosít, az első kezelést követően a bőr 15-30%-al puhább, simább, feszesebb.

A biztonságos és fájdalommentes kezelés életkortól függetlenül, bármely bőrtípus esetében, az év minden évszakában alkalmazható.

A kezelést a legújabb Picosecond lézer gépemmel végzem.

Beavatkozás menete, előápolás, utóápolás

A kezelés előtti 1 héten fel kell függeszteni a retinolos termékek használatát. Illetve, ha korábban még nem tetted meg minden nap használj fényvédőt. A kezelést megelőzően tilos a napozás, szoláriumozás. Maga a kezelés arcon mindössze 30 percet vesz igénybe. Emiatt sorolják az ebédidős kezelések közé.

 1. Smink eltávolítása
 2. Alapos letisztítás
 3. Carbon gél felvitele az előkészített-megtisztított bőrfelületre
 4. Lézer kezelés
 5. Maradék gél eltávolítása
 6. A bőr hidratálása
 7. Fényvédelem

Az érzékeny bőr a hő hatására a kezelés során kipirosodhat, mely átmeneti és magától megszűnik.

A carbon peeling kezelés után gyengéden kell ápolni a bőrt és gondoskodni kell a megfelelő hidratálásról, ugyanis pár napon keresztül a bőr száraz lehet, előfordulhat akár hámlás is. Kötelező a fényvédelem. A kezelés után 5 napig kerülni kell a retinolos
termékek használatát. A kezelés után legalább 1 hétig ne vegyél igénybe semmilyen hámlasztást, invazív vagy abrazív beavatkozást, ne napozzál és ne menj szoláriumba!

A carbon peeling hatásai

Tisztító hatás:
A szén bejut a pórusok mélyébe, és magába szívja, felveszi a pórus mélyéből a faggyút és a szennyezőanyagokat. A lézer a szénrészecskéket célozza és pusztítja el és közben magával viszi a szénrészecskék által abszorbeált anyagokat is, kitisztítva a bőrt.

Hámlasztó hatás:
Az eltávolított hámsejtek, mitesszerek révén javul a bőrkép, a felrobbanó szénrészecskék finoman és kíméletesen hámlasztják a felszínt. A bőr puhább, sugárzóbb, csökken a pórusok mérete és egyenletesebb a bőrfelszín.

Fiatalító hatás:
A karbon peeling a bőr mélyebb rétegeit is megcélozza, a hőhatás pedig stimulálja a kollagén termelését, amelynek eredményeképpen a bőr feszesebbé válik, a ráncok simulnak, a bőr ragyog. Kiváló lehetőség a felszíni ráncok kezelésében.

Aknét és zsíros bőrt kezelő hatás:
A karbon peeling során termelődő hő még két pozitív hatásról gondoskodik. Egyrészt csökkenti az aknét okozó baktériumok számát, így könnyebben kezelhetőek a pattanások, elváltozások, és a hő hatására összébb húzódnak a faggyúmirigyek, így csökken a termelődő faggyú mennyisége, ennek révén pedig kevésbé tömődnek el a pórusok. A kezelés a testen is alkalmazható, például háton, mellkason. Nagyon jó opció azoknak, akik erős akne esetén ódzkodnak a gyógyszeres kezeléstől!

Természetesen, mint minden kezelés esetén, javasolt kiegészíteni a kezelést a megfelelő otthoni ápolási termékekkel, és kötelező a napi szintű fényvédelem. Már egy kezelés után is látható a változás, de a maximális, hosszan tartó kezelésekhez javaslom a rendszeres carbon peel kezelést.

Gyakoriság

A kezelésekre 2 hetes időközönként kerülhet sor, és javasolt az 6 alkalom igénybevétele, utána pedig az elért eredmények fenntartásához 2 havonta egy fenntartó kezelés.

Indikációk
Összefoglalva, az alábbi problémák esetén javasolom a carbon peelt:

 • akne
 • akne miatti pigmentálódás
 • aknés hegek
 • tág és eltömődött pórusok
 • melazma
 • fény okozta öregedés
 • ráncok

Kontraindikáció

 • terhesség
 • sugárkezelés, kemoterápia ideje alatt és daganatos megbetegedés esetén
 • aktív bőrbetegség és aktív herpesz helyén
 • lázas állapot idején
 • nyílt sebek felületén
 • fényérzékenységet okozó gyógyszerek szedése estén (pl.: Barbiturátok, Bétablokkolók, Non-steroid gyulladáscsökkentők, Retinol, A-vitamin fogyasztása esetén)
 • frissen barnított bőr esetén (kezelést megelőző 2 hétben történt bőrbarnítás esetén)
 • tetoválás és tetoválás eltávolításának a helyén
Carbon Peeling kezelés
Carbon Peeling kezelés